(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Jahon iqtisodiyotidagi zamonaviy o‘zgarishlar O‘zbekiston mintaqalari uchun murakkab va ko‘p qirrali ta’sir ko‘rsatmoqda. Xalqaro savdo oqimlari, energiya resurslari narxlaridagi tebranishlar, raqamli transformatsiya jarayonlari, mehnat migratsiyasi va global ekologik muammolar mintaqalarning ijtimoiy-iqtisodiy barqarorligiga bevosita ta’sir etmoqda. Ushbu maqolada mazkur omillarning o‘zaro bog‘liqligi, ularning hududiy rivojlanish jarayonlariga ijobiy va salbiy ta’sirlari hamda barqarorlikni ta’minlash strategiyalari tahlil qilingan.