(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu ilmiy ishda reanimatsiya amaliyotida traxeostomiyaning dolzarbligi va klinik ahamiyati yoritilgan. Nafas yetishmovchiligi, yuqori nafas yo‘llarining obstruksiyasi, uzoq muddatli sun’iy nafas oldirish zarurati kabi holatlarda traxeostomiyaning qo‘llanishi tahlil qilindi. Jarayonning asosiy klinik bosqichlari, ijobiy natijalari hamda mumkin bo‘lgan asoratlari ilmiy asoslangan holda ko‘rib chiqildi. Xulosa sifatida, traxeostomiya reanimatsiya sharoitida bemor hayotini saqlab qolishda va davolash samaradorligini oshirishda muhim jarrohlik usuli ekanligi ta’kidlandi.