(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ўткир риносинусит барча ёш гуруҳларида ЛОР аъзоларининг энг кенг тарқалган касалликларидан бири бўлиб, антибиотиклар тайинлаш сони бўйича барча инфекциялар ичида 5-ўринни эгаллайди [1, 2]. Болаларда ўткир синусит қўзғатувчилари орасида етакчи ўринларни Streptococcus pneumoniae — 36%, Haemophilus influenzae — 23%, Moraxella catarrhalis — 20% эгаллайди