(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlari tarbiyalanuvchilarida o‘z-o‘zini boshqarish ko‘nikmasi va bu ko‘nikmani shakllantirish yo‘llari, usullari va vositalari haqida so‘z boradi. O‘z-o‘zini shakllantirish ko‘nikmasining bolaning rivojlanishiga ta’siri va o‘rni yoritilgan. Tarbiyalanuvchilarni o‘z maqsadlarini aniqlash va ularga erishish uchun reja tuzishga o‘rgatishda o‘z-o‘zini boshqarish ko‘nikmasidan foydalanishning ahamiyati haqida so‘z boradi