(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Bolalar irodalarini rivojlantirish uchun muhim omillardan biri bu didaktik, qoidali o’yinlardir. Bu o’yinlarda bolalar, o’yin yakuniga qo’yilgan yutuqqa erishish uchun yoki boshqalardan o’tish va o’yin natijasiga qiziqqani uchun qoidaga rioya qilishi kerak va shu joyda bolaning irodasi kerak bo’ladi.Maktabgacha ta’lim yoshidagi bolalarda iroda kun davomida shakllantirib, rivojlantirib boriladi. Ush bu maqolada bolalarda iroda sifatlarini shakllantirishda ota-ona va pedagoglarga turli tavsiyalar berilgan.