(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada jamiyatda yoshlarning mehnatdan begonalashuvi omillari aks ettirilgan. Dunyoda, sodir boʻlayotgan uzoqlashishlar, avlodlar oʻrtasidagi begonalashuv, insonlarning oʻz mentaliteti, anʼana va urf-odatlaridan voz kechishi bugun xavfli tus olmoqda. Yosh avlodni foydali mehnatga jalb etish, boʻsh vaqtini mazmunli oʻtkazish, toʻlaqonli taʼlim berishdan tashqari, uning ruhiyatidagi oʻzgarishlarni oʻz vaqtida anglash, toʻgʻri yoʻnaltira olish muhimdir. Insoning halol mehnat tufayli oʻz baxtini topishi, mehnatning saodatga erishish kaliti ekanligi shular jumlasidandir.