(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Oʻsmirlar psixologiyasi jamiyatda doimo dolzarb boʻlgan mavzulardan biri hisoblanadi. Bu bosqichda bolalar oʻzlarining shaxsiyati, dunyoqarashlari va ijtimoiy munosabatlarini shakllantirishga kirishadilar. Oʻsmirlik davri biologik, psixologik va ijtimoiy oʻzgarishlarning uygʻunlashishi bilan belgilanadi. Mazkur maqolada oʻsmirlarning psixologik xatti-harakatlari, ularning otaonalar va atrofdagilar bilan munosabatlari, raqobat va individualizm masalalari, shuningdek, zamonaviy texnologiyalar taʼsiri tahlil qilingan.