(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Maqolada Islomgacha ilk oʻrta asrlarda (milodiy IV–VIII asrlar) Samarqand shahri mozorlari topografiyasi oʻrganiladi. Arxeologik topilmalar, qadimiy manbalar va ilmiy tadqiqotlar asosida shahar atrofidagi dafn marosimlari, qabristonlarning joylashuvi va ularning ijtimoiy-madaniy ahamiyati tahlil qilinadi.