(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada MatLab va Maple dasturlarining sonli hisoblash imkoniyatlari, algoritmik yondashuvlari va amaliy masalalarni yechishdagi roli tahlil qilindi, matematik modellashtirish, chiziqli va chiziqsiz tenglamalar, differensial tenglamalar hamda integral masalalarni sonli yechish bo‘yicha real misollar asosida dasturiy kodlar keltirildi va MatLab va Maple dasturlarining o‘ziga xos imkoniyatlari solishtirib ko‘rildi.