(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Maqolada xalq tabobatida va zamonaviy fitoterapiyada keng qo‘llaniladigan dorivor o‘simliklarni suv yordamida qayta ishlash usullari - suvli ajratmalar, qaynatmalar va damlamalar haqida batafsil so‘z yuritiladi. Har bir tayyorlash shaklining texnologik jihatlari, organizmga ta’sir xususiyatlari, ehtiyot choralari va xalq tajribasidagi qo‘llanilish doirasi keng yoritiladi. Fitoterapiya tajribasi asrlar davomida to‘plangan bo‘lib, bugungi kunda u rasmiy tibbiyot bilan uyg‘unlashmoqda.