(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Mazkur maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining ta’lim tizimida qo‘llanilishi, ularning asosiy funksiyalari, afzalliklari va yuzaga keladigan muammolari tahlil qilingan. SI yordamida shaxsiylashtirilgan o‘qitish, avtomatlashtirilgan baholash, virtual yordamchilar va til o‘rganish jarayonida erishilayotgan yutuqlar yoritilgan. Shuningdek, maqolada sun’iy intellektdan foydalanish bo‘yicha jahon tajribalari va kelajakdagi istiqbollar ham muhokama etilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, SI texnologiyalari ta’lim jarayonini tubdan o‘zgartirish salohiyatiga ega bo‘lsa-da, ularni joriy etishda axborot xavfsizligi va pedagogik yondashuvlar muhim omil hisoblanadi