(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu ilmiy maqola sigirlar tuyoq kasalliklarining etiologiyasida fermadagi muhit sharoitlari – xususan, havoning nisbiy namligi, pol qoplamasi turi va zoohigiyena holatining – o‘rni va ularning o‘zaro bog‘liqligini tizimli ravishda tahlil qiladi. Tuyoqlarda uchraydigan patologiyalar, jumladan, laminit, digital dermatit, yiringli jarayonlar va boshqa degenerativ holatlar fermadagi gigiyena me’yorlariga amal qilinmasligi, yuqori namlik va noqulay pol yuzalari bilan bevosita bog‘liq ekanligi ilmiy adabiyotlar va joylarda olib borilgan empirik kuzatuvlar orqali asoslab beriladi