(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Maqola O‘zbekiston sharoitida markaziy bank raqamli valyutasi (CBDC) va raqamli valutalar (digital currency) konseptlarini tahlil qilib, amaliy model va instrumentlarni taklif qiladi. Hozirgi global raqamli tranzaksiya muhitida, raqamli valutalar – xususan CBDC – moliyaviy infratuzilma, pul-kredit siyosati va moliyaviy inklyuziya sohalarida muhim rol o‘ynashi mumkin.