(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Хива хонлигига қарашли бўлган Амударёнинг чап қирғоғида қорақалпоқлар, қозоқлар, ўзбеклар, туркманлар яшаган. Бу ҳудудда Мўйноқ, Қипшоқ, Қилиш - Ниёзбой, Кўҳна Урганч, Қўнғирот, Хитой, Манғит, Хўжайли, Шуманай бекликлари жойлашган.