(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada Xorazmda jadidchilik harakatining ma’rifiy merosi hamda uning ta’lim va madaniyat sohasidagi ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, jadidlarning yangi usul maktablari tashkil etishi, ta’limdagi islohotlari va milliy madaniyatni asrashdagi roli tahlil qilinadi.