(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Mazkur maqolada oʻzbek tilining soʻz yasash tizimi tahlil qilinadi. An’anaviy soʻz yasash usullari va ularning zamonaviy uslublar bilan uygʻunlashuvi koʻrib chiqiladi. Asosan affiksal, sintaktik va semantik usullarning taraqqiyot yoʻllari va yangi tendensiyalar, xususan, ijtimoiy tarmoqlar, texnologik taraqqiyot ta’sirida yuzaga kelayotgan neologizmlar tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari oʻzbek tilining soʻz yasash salohiyati kengayib borayotganini ko‘rsatadi.