(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada turizm sohasi va uning investitsion muhitga ta’siri tahlil qilinadi. Xususan, O‘zbekistonning Xorazm viloyatida turizmning iqtisodiy rivojlanishdagi o‘rni va ahamiyati ko‘rib chiqilgan. Maqolada turistik klasterlar orqali mintaqaviy integratsiya va investitsiyalarni jalb qilish mexanizmlari yoritilgan. 2020–2023 yillarda soha rivojiga qaratilgan investitsiyalar, infratuzilma loyihalari va yangi ish o‘rinlari yaratish bo‘yicha amalga oshirilgan ishlar misollar bilan taqdim etilgan. Xorazm viloyatida turizm sohasida erishilgan natijalar mintaqaviy iqtisodiy barqarorlik va investitsion faollikni oshirishga xizmat qilayotgani ta’kidlangan.