(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqola muammoli ta’lim metodlari va ularning psixologik jihatlariga oid nazariy hamda amaliy masalalarni o‘z ichiga oladi. Muammoli ta’lim - bu o‘quvchilarda mustaqil fikrlash, muammoni tahlil qilish, tanqidiy va ijodiy yondashuvlarni shakllantiradigan samarali pedagogik texnologiyalardan biridir. Maqolada muammoli ta’limning ilmiy asoslari, metodik yondashuvlari, turli yoshdagi o‘quvchilarga ta’siri va pedagogik jarayonda yuzaga keladigan psixologik omillar tahlil qilinadi. Shuningdek, metodni amaliyotda qo‘llash bo‘yicha takliflar keltirilgan.