(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Abdulla Qahhor qalamiga mansub “Mahalla” hikoyasi insonlar orasidagi mehr va muhabbat tuyg’ularining qanchalik qadrli qiymatga ega ekanligi, yonimizdagi yaqinlarimizni borida qadriga yetish kerakligini yoritib bergan hikoyadir. “Mahalla”- o‘zbek adabiyotining nozik hissiyot va realistik ifoda orqali ijtimoiy muhit, insoniy qadriyatlar, oila va jamiyat o‘rtasidagi rishtalarni aks ettiruvchi yorqin namunasidir. Hikoya qisqa bo‘lishiga qaramasdan, unda hayotiy teranlik, tragikomediya, mehrmuhabbat, yolg‘izlik, ijtimoiy mas’uliyat va insoniy qadrning chuqur yoritilishi mavjud.