(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada turli ekish va ma’dan o‘g‘it me’yorlarining tuproqning agrokimiyaviy xossalariga ta’siri o‘rganilgan bo‘lib, natijalarga ko‘ra, amal davri oxirida gektariga 10 kg ekilgan va turli darajada o‘g‘it qo‘llanilgan variantlarda gumus miqdorining 0,005-0,002 ga, azot 0,001-0,005 ga kamaygan bo‘lsa, gektariga 14 va 18 kg ekilgan turli me’yorlarda o‘g‘it qo‘llanilgan variantlarga nisbatan gumus miqdori 0,001-0,008 %, azot miqdori 0,003-0,005 % ga oshganligi ilmiy izohlab berilgan.