(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Dukkaklilar ichida no’xat o’simligi havo va tuproq iqlim sharoitlariga, qurg’oqchiligiga eng chidamli o’simliklardan biri hisoblanadi. Xorazm viloyati sharoitida no’xat o’simligi 2020 - 2023 yillarda tatqiqod maqsadida ekilgan navlari biologik va ekologik hususiyatlariga ko’ra o’sib - rivojlanishi, xosildorligi samarali ekanligi aniqlandi. O’rta Osiyo sharoitida no’xat asosan lalmi xududlarda ekiladi. Lalmi xududlarda no’xatdan olinidagan hosil bahordagi namgarchillikka bog’liq bo’ladi.