(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Mazkur maqolada qishloq xo‘jaligi chiqindilarini qayta ishlash jarayonida yashil moliyaning tutgan o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Unda organik chiqindilarning atrof-muhitga ta’siri, ularni iqtisodiy resurs sifatida qayta ishlash imkoniyatlari, shuningdek, ushbu jarayonlarni moliyaviy qo‘llab-quvvatlashda yashil moliya vositalarining (yashil kreditlar, subsidiyalar, investitsiyalar) roli tahlil qilinadi. Xorijiy mamlakatlar tajribasi va O‘zbekistonda mavjud imkoniyatlar asosida qayta ishlash infratuzilmasini rivojlantirishga oid taklif va tavsiyalar berilgan. Maqola yashil iqtisodiyot tamoyillari asosida barqaror qishloq xo‘jaligini shakllantirishda moliyaviy instrumentlarning ahamiyatini ochib beradi va ushbu yo‘nalishda ilmiy-amaliy yondashuvlarni taklif etadi.