(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Mazkur maqolada Birlashgan Millatlar Tashkiloti tomonidan belgilangan 2030 yilgacha mo‘ljallangan Barqaror rivojlanish maqsadlari (BRM) doirasida O‘zbekiston Respublikasining strategik yondashuvlari va ularni amalga oshirishdagi amaliy harakatlari tahlil qilinadi. Maqolada milliy rivojlanish strategiyalarining xalqaro BRM bilan uyg‘unlashuvi, ularning iqtisodiy, ijtimoiy va ekologik barqarorlikni ta’minlashdagi o‘rni ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, O‘zbekistonda barqaror rivojlanishga erishishda mavjud muammolar, imkoniyatlar va istiqbolli yo‘nalishlar ham yoritiladi. Xulosa qismida esa samarali strategiyalarni ishlab chiqish va amalga oshirish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.