(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada nemischa-o’zbekcha frazeologik lug’at tuzish masalalari zamon talablari va tilshunoslik muammolari nuqtai nazaridan tahlil qilinadi. Frazeologizm – bu tilda figurativ ifodalarni o’z ichiga olgan iboralar majmuasi bo’lib, ular madaniyatni yoritishda muhim rol o’ynaydi. Bugungi kunda global muloqot va madaniyatlararo almashuv jarayonida nemischa-o’zbekcha frazeologik lug’atlarning ahamiyati oshmoqda, bu esa til o’rganish va tarjimonlik faoliyatida muhim vosita hisoblanadi.