(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda gastronomik turizmning rivojlanish istiqbollari, milliy taomlarning turizm salohiyatidagi o‘rni, sohadagi mavjud imkoniyatlar va muammolar tahlil qilingan. Chet ellik sayyohlarning milliy oshxonaga bo‘lgan qiziqishi, statistik ma’lumotlar asosida o‘rganilgan va xalqaro tajribalar bilan solishtirma tahlil o‘tkazilgan. Tadqiqot natijalari gastronomik turizmni rivojlantirish orqali nafaqat iqtisodiy o‘sishga, balki madaniy merosning targ‘ib etilishiga ham erishish mumkinligini ko‘rsatdi.