(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada gipertoniya kasalligi va o‘pkaning surunkali obstruktiv kasalligi (O‘SOK) bilan og‘rigan bemorlarda Telmisartanning yurakning sistolik va diastolik funksiyalariga ta’siri o‘rganildi. Tadqiqot davomida Telmisartan preparatining yurak mushaklarining qisqarish (sistolik) va bo‘shashish (diastolik) fazalariga bo‘lgan ijobiy terapevtik ta’siri aniqlangan