(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda agroturizmni rivojlantirish masalalari keng yoritilgan. Unda agroturizm tushunchasi, uning iqtisodiy, ekologik va madaniy ahamiyati, mamlakatimizda mavjud imkoniyatlar, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari tahlil qilingan. Shuningdek, dunyo tajribasi asosida O‘zbekiston sharoitiga mos takliflar ishlab chiqilgan. Muallif agroturizm orqali qishloq aholisining bandligini oshirish, yoshlar uchun yangi imkoniyatlar yaratish va milliy madaniyatni targ‘ib qilish mumkinligini asoslab beradi. Maqola ilmiy-ommabop uslubda yozilgan bo‘lib, keng kitobxonlar, ayniqsa turizm sohasi mutaxassislari, talabalar va tadbirkorlar uchun foydalidir.