(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda ovqat turizmining rivojlanish imkoniyatlari, zamonaviy tendensiyalari va mavjud salohiyati ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilingan. Muallif O‘zbekistonning boy gastronomik merosi, har bir hududga xos milliy taomlari, mehmondo‘stlik an’analari va turizm infratuzilmasi kabi omillarni ovqat turizmini rivojlantirishda muhim asos sifatida ko‘rsatadi. Maqolada xorijiy tajribalar, xalqaro hamkorlik, marketing strategiyalari, raqamli texnologiyalar va ilmiy-tadqiqotlarning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, ovqat turizmini rivojlantirishda mavjud muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha tavsiyalar ilgari surilgan. Mazkur maqola turizm, gastronomiya, madaniyatshunoslik va iqtisodiyot sohalarida izlanish olib borayotgan tadqiqotchilar, amaliyotchilar hamda turizmni rivojlantirish bilan shug‘ullanuvchi mutasaddilar uchun foydali manba bo‘la oladi.