(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Zamonaviy algebrada noassotsiativ algebralarni, ularning xususiyatlarini va strukturasini o‘rganish muhim masalalardan biri hisoblanadi. Ma’lumki, Li algebralari noassosiativ algebralarning muhim sinflaridan hisoblanib, Leybnits algebralari Li algebralarining antisimmetrik analogi umumlashmasi hisoblanadi.Ushbu ishda Leybnits algebralaridagi Leybnits ayniyati isbotlari keltirilgan. Har qanday mukammal simmetrik Leybnits algebrasi Li algebrasi bo’lishi keltirilgan. Simmetrik algebrasida ayniyatlar keltirilgan. Leybnits algebralarining markaziy kengaytmasi va Li algebralarining markaziy kengaytmasiga ega ekanligi isbotlangan.