(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ушбу мақолада Америка “шаҳар афсоналари”нинг (городская легенда, Urbun legend) ўрганилиши, шаклланиш жараёнлари, постфольклор маданиятидаги ўрни, турли модификацияларининг юзага келиши ҳақида сўз боради. Шунингдек, мақолада Америка “шаҳар афсоналари”ни ўрганиш асносида рус халқ “замонавий/ шаҳар афсоналари”, Москва “шаҳар афсоналари” борасидаги тадқиқотларга суянган ҳолда ўзбек фольклорида ҳам ушбу жанрнинг постфольклор жараёнларида ҳам яшаб келаётгани, турли модификацияларининг шаклланаётгани асосланган.