(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ushbu maqolada nutq signallari va ularning qayta ishlash bosqichlari, qayta ishlash bosqichlarida yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan holatlar hamda nutq signali xususiyatlarida foydalangan holda mashinali o‘qitish algoritmlari asosida identifikatsiya qilishdan iborat ishlar keltirilgan. Ishdan shuningdek signal xususiyatlarining ko‘rsatgichlari, ularning qo‘llanilishi ham aks etgan. Natijalar jadval ko‘rinishida ifodalangan.