(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Jiddiy og’riq sindromi bo’lgan bemorlarni reabilitatsiya qilishda jismoniy va dori terapiyasi usullari alohida o’rin tutadi. Shu bilan birga, somatik holat tiklanadi, kompensatsion-adaptiv jarayonlar rag’batlantiriladi. Anesteziya maqsadida fizioterapevtik usullar etakchi o’rinni egallaydi. So’nggi yillarda mushak-skelet tizimi, nevrologik, nevrologik, gastroenterologik tizimli bolalarda ortib borayotgan muammo tufayli og’riq tez-tez uchraydigan va engillashtirish qiyin bo’lgan sindromdir.