(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada Mahmudxo‘ja Behbudiy va Ismoil G‘aspiralining jadidchilik harakatidagi o‘rni, ularning ilm-ma’rifat yo‘lidagi hamkorligi hamda turkiy xalqlarni taraqqiyot sari yetaklash borasidagi harakatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, Behbudiy va G‘aspiralining matbuot va ta’lim sohasidagi faoliyati, o‘zaro aloqalari va ularning merosi haqida fikr yuritiladi