(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada inflatsiyaning mohiyati, uning kelib chiqish sabablari va iqtisodiyotga ta’siri tahlil qilinadi. Inflatsiya darajasining ortishi jamiyatning turli qatlamlariga qanday ta’sir ko‘rsatishi, uning iqtisodiy barqarorlikka bo‘lgan xavflari va potensial foydalari muhokama qilinadi. Shuningdek, davlatning inflatsiyani boshqarish strategiyalari, jumladan, pul-kredit va fiskal siyosat vositalari ko‘rib chiqiladi. Maqolada inflatsiyaning uzoq muddatli makroiqtisodiy oqibatlari va uni samarali tartibga solish yo‘llari haqida xulosalar beriladi.