(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Sug‘oriladigan yerlarda barpo etiladigan dalani himoyalovchi o‘rmon ihotalari bir qator vazifalarni bajaradi: Ihota daraxtzorlar oralig‘ida mo‘tadil havo namligi vujudga kelib, qishloq xo‘jalik ekinlarini hosildorligini oshiradi va yosh nihollarini me’yoriy rivojlanishi uchun imkoniyat yaratadi. Ihotazorlarning samaradorligi asosan ularning turlariga, ekilish sxemasiga va qator sonlariga bog‘liqdir.