(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Мақолада Сурхондарё вилояти Шеробод тумани ва Айинли қишлоғининг тарихи, номланишининг келиб чиқиши ҳақида мулоҳазалар билдирилган. Муаллиф ўзининг қишлоғи ва тумани номининг тарихий илдизларини ўрганиш муҳимлигини таъкидлайди. Айниқса, Шеробод номи ҳақида турли фаразлар келтирилиб, унинг "Шўррабод" ёки "Шоробод" сўзлари билан боғлиқ бўлиши мумкинлиги юзасидан тахминлар билдирилган. Шунингдек, Жарқўтон археологик қазишмалари натижаларига асосланиб, Шерободдаги аҳоли масканлари тарихини ўрганиш муҳимлиги таъкидланган.