(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining zamonaviy jahon xo‘jaligi tizimida tutgan o‘rni tahlil qilinadi. Mamlakatning iqtisodiy siyosati, eksport salohiyati, investitsiyalar va xalqaro iqtisodiy hamkorlik sohalaridagi rivojlanish yo‘nalishlari o‘rganiladi. Shuningdek, global iqtisodiy jarayonlarga qo‘shilishdagi imkoniyatlar va to‘siqlar haqida fikr yuritiladi.