(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada vaqt qatorlar tahlilining mashhur usuli bo‘lgan ARIMA (Autoregressive Integrated Moving Average) modelidan foydalanib, investitsiya ko‘rsatkichlarini tahlil qilish va kelajakdagi qiymatlarini prognozlash yondashuvi bayon qilinadi. Uning asosiy maqsadi ARIMA modellaridan foydalangan holda investitsiya ko‘rsatkichini prognozlashdir