(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda buxgalteriya hisobi va moliyaviy tahlilning iqtisodiy samaradorlikni oshirishdagi roli tahlil qilinadi. Korxonalarning moliyaviy hisobotlari asosida resurslardan samarali foydalanish, shaffoflikni ta’minlash va investitsion jozibadorlikni oshirish masalalari yoritilgan. Zamonaviy standartlar asosida buxgalteriya hisobi va moliyaviy tahlilning ahamiyati va rivojlanish istiqbollari o‘rganilgan.