(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Mazkur maqolada O‘zbekistondagi davlat va xususiy korxonalarning kapital tuzilmasini takomillashtirish zarurati, uning asosiy omillari hamda islohotlarning samarali amalga oshirilishi uchun tavsiyalar keng tahlil qilinadi. Davlat va xususiy korxonalar o‘rtasidagi o‘zaro aloqalarni mustahkamlash, moliyaviy boshqaruv mexanizmlarini rivojlantirish va investitsiyalarni rag‘batlantirish orqali iqtisodiyotning turli sohalarida barqaror o‘sishni ta’minlash imkoniyati yaratiladi. Ushbu maqolada O‘zbekistondagi xususiy korxonalarning kapital tuzilmasi, uning tarkibiy qismlari, boshqaruv strategiyalari va unga ta’sir qiluvchi omillar tahlil qilinadi