(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ушбу мақолада мураккаблик тушунчаси гносеологик нуқтаи назардан таҳлил қилинади, мураккаблик (контекстли мураккаблик) ва мураккаблик (процессуал мураккаблик) ўртасидаги фарқ. Ушбу мақола ташкилий муҳитда мураккабликнинг ортиб боришининг баъзи ташкилий оқибатларини ўрганади, чунки менежмент мураккабликни уч хил даражада - ички, транзаксия муҳити ва контекстуал муҳитда енгиш керак. Муаллифлар мураккаблик талаблари нуқтаи назаридан бошқарув ваколатлари моделини таклиф қиладилар ва ушбу моделнинг ташкилий таълим ва ваколатларни шакллантириш жараёнлари учун баъзи оқибатларини кўриб чиқадилар.