(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Мақолада Сурхондарё вилояти Термиз шаҳри шароитида Тоғрайҳон (Origanum tytthanthum Gontsch) нинг интродукцияси ва онтогенезини ўрганиш бўйича олинган маълумотлар келтирилган.Тажрибалар давомида Тоғрайҳоннинг интродукцияси, фенологияси ва гуллаш динамикаси аниқланган. Келтирилган натижалар асосида гуллаш биологияси ва экологик омилларга муносабатига кўра бир қанча маьлумотлар қайд этилган.