(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Tibbiyot oliy ta’lim muassasalarida Tibbiy biologiya. Umumiy genetika fani asosiy fanlardan biri hisoblanadi. Bu fanni yaxshi o’zlashtirgan talabalar tibbiyot olamini chuqurroq anglashi oson bo’ladi. Shu sababli tibbiy biologiya fanini o’qitishning yangi axborot va peadagogik texnologiyalarini yaratish muhim dolzarb masala hisoblanadi. Ushbu maqolada tibbiy biologiya fanidan hayotning hujayra asoslari mavzusini o’qitishda yangi pedagogik texnologiyalarni qo’llash imkoniyatlari o’rganilgan. Ilmiy adabiyotlar troflicha tahlil qilingan va eng qulay va samarali usul afzalliklari tajriba-sinov darslarida isbotlangan