(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Саъдии Шерозӣ яке аз муътабартарин ва маъруфтарин шоирони форсизабон аст. Ӯ бузургҷуссаи адабист, ки дар адабиёт ва фарҳанги форсӣ асари доимӣ гузоштааст. Асарҳои Саъдӣ, ба хусус «Гулистон» ва «Бӯстон» аз классикони адабиёти форсӣ маҳсуб мешаванд ва ба наслҳои хонандагон таъсир гузоштаанд. Дар ин маќола ба мероси адабии Саъдї аз љињати таълиму тарбия таваљљўњ намуда, баррасї мешавад, ки осори ў чї гуна амалияи тарбиявиро шакл додааст