(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Investitsiyalar har qanday ijtimoiy-iqtisodiy shakllarda amalga oshiriladi. Chunki ular davlatning qudratini oshirishga, sanoat, korxonalar va nihoyat, aholining iqtisodiy bazasiga sarflanadi. Erkin bozor iqtisodiyoti bosqichma-bosqich shakllanayotgan O‘zbekiston Respublikasi qishloq xo‘jaligining rivojlanishiga sarmoya kiritish ob’ektiv zaruratdir. Ushbu maqolada biz qishloq xo’jaligiga investitsiyalar va kapital qo’yilmalar va ularning samaradorligini oshirish yo’llarini ochib beramiz.