(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Brayl musiqasini o’rganish odatda bosma musiqaga qaraganda osonroq yoki qiyinroq emas. Ko‘zi ojiz musiqachilar Brayl alifbosida o‘qishni o‘rganishdan musiqa o‘qishni o‘rganayotgan ko‘rish qobiliyatiga ega musiqachilar kabi imtiyozlarga ega bo‘ladilar. Ko‘zi ojiz musiqachilar adabiy Brayl alifbosini o‘qish malakasiga ega bo‘lganlarida Brayl musiqasini o‘rganishni boshlashlari mumkin.