(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ushbu maqolada maqsad ma’nosini ifodalovchi vositalar va ularning qo‘llanilish o‘rni va xususiyatlari yoritilgan bo‘lib, maqsad ma’nosini ifodalovchi leksemalarning umumiy ma’nosi ochib berildi, morfemalar va leksemalarning lisoniy mohiyatida kategorial, yondosh va hamroh ma’nolar yaxlitligi tavsiflanadi, morfemalar va leksemalar nutqiy voqelanishida lisoniy va nolisoniy omillar bir-biriga nisbatan o‘xshash va farqli jihatlari tahlil etildi.