(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Maqolada oʻsimlik hujayrasining tuzilishi va uning biologik funksiyalari haqida batafsil maʼlumot berilgan. Unda hujayraning asosiy qismlari, jumladan, hujayra devori, sitoplazma, yadro, vakuola, xloroplastlar, mitoxondriya, endoplazmatik toʻr va Golji apparatining tuzilishi va vazifalari yoritilgan. Hujayraning har bir organoidi oʻsimlikning oʻsishi va rivojlanishidagi muhim rolini bajarishi koʻrsatib oʻtilgan. Shuningdek, maqolada hujayraning ichki tuzilmalari oʻrtasidagi o‘zaro bogʻliqlik va ularning o‘simlik hayotidagi ahamiyati tahlil qilingan.