(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ushbu maqolada o‘simliklar ontogenezining fiziologik jarayonlari batafsil yoritilgan. Ontogenez jarayoni urug‘ning unib chiqishidan boshlab qarish va o‘lim bosqichigacha bo‘lgan bosqichlarni o‘z ichiga oladi. Har bir bosqichda sodir bo‘ladigan asosiy fiziologik jarayonlar, jumladan, fotosintez, nafas olish, gormonlarning ta’siri, suv va oziq moddalar oqimi o‘rganilgan. Shuningdek, tashqi muhit omillarining – yorug‘lik, harorat, suv va oziqlanishning rivojlanish jarayoniga ta’siri tahlil qilingan. Ushbu tadqiqot o‘simlik fiziologiyasi va qishloq xo‘jaligi amaliyotida muhim bo‘lib, hosildorlikni oshirish hamda o‘simliklarning barqaror rivojlanishini ta’minlash uchun ilmiy asos yaratadi.