(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Soliq siyosati davlat iqtisodiyotini boshqarishning muhim vositalaridan biridir. Bu maqolada soliq siyosatining iqtisodiy o‘sishga ta’siri o‘rganiladi. Soliq to‘lovchi tashkilotlar va xususiy shaxslar uchun qanday soliq siyosati foydali bo‘lishi, soliq tizimining samaradorligi va soliqlarning o‘sish sur’atlariga qanday ta’sir qilishini tahlil qilinadi. O‘zbekiston misolida so‘nggi yillarda amalga oshirilgan soliq islohotlari va ularning iqtisodiy o‘sishga ta’siri keltiriladi. Ushbu maqola soliq siyosatining iqtisodiy o‘sishga, ishbilarmonlik muhiti va investitsiya jozibadorligiga qanday ta’sir ko‘rsatishini hamda global miqyosda soliq siyosatini qanday muvofiqlashtirish zarurligini ko‘rsatadi.